2010/01/03

Par dibeniem jau laikam

Labrīt atkal, manu mazo draudzīgo lasītāj! Pastāstīšu tev stāstu par dvēseles skaistumu. Un nepārlasi jau kuro reizi virsrakstu, par to arī būs.

Šis gads ir ievērības cienīgs ne tikai ar to, ka mums visiem par gadu mazāk jāstrādā, bet arī ar to, ka jaukā filma Basic Instinct beidzot paliek pilngadīga, līdz ar to ir cerības, ka trešo daļu nevienam neienāks prātā uzcept, pensionāru sekss uz lielā ekrāna varētu neattaisnot uz to liktās finansiālās cerības. Krietno Akmenes jaunkundzi, pazīstamu arī kā Sharon Stone, tas varētu arī neapturēt, bet man domāt, ka Holivudas jaunā paaudze sāks protestēt un teikt, ka nu cik var bez biksītēm staigāt, ļaujiet mums arī kaut ko parādīt. Vai arī neparādīt.

Tātad par Akmeni - ja skatās tik kritiski, cik vien tas iespējams bez domas par palīdzību viņas dzimtas turpināšanā, tad jāsaka, ka nekas jau tur nav, tik vien kā skaista seja un kaulains korpuss bez īpaši izteikta reljefa, taču...

Kaut kad gadījās redzēt filmu neatceros kādu, bet tur piedalījās mūslaiku skaistuma etalons varbūt arī nē, bet pretendente uz to Lapsa alias Megan Fox - tagad vismaz zinu, par ko domāt, kad starp vannu un sienu pūšu silikona hermētiķi. Andersone gan to hermētiķi vairāk lietoja, bet tad autobūves eksperti drošības spilveniem noteica maksimālo izmēru un tante kļuva neaktuāla. Ziniet, kā pirmo kāzu nakti pavada īsteni nūdisti? Kažokos un ietinušies segās. Kāpēc? Tāpēc, ka caurām dienām ir skatījušies uz plikņiem, kāds tur vēl sekss, bet ja ietinas segā - uhh, kā uzbudina! Līdzīgi ir ar šīm mūsdienu skaistulēm - cienītās, jūs kaut kā nepareizi saprotat vārda apģērbs nozīmi un tas, ka jūsu dibens, hermētiķis un ausis izmēra, tvirtuma un iesauļojuma ziņā atbilst kinoekrāna standartiem nebūt nenozīmē to, ka tas ir skaisti.

...taču ir kaut kas, kas ne tikai netraucē skatīties uz cienīto Šaronu, bet velk skatīties uz viņu atkal un atkal. Kaut kas, ko apzīmē ar vārdu sexy. Sīkāk to izskaidros Elizabete, bet jēga ir aptuveni tāda: ja ar sievieti gribas parunāt pirms un pēc, tad viņa ir sexy, bet ja kārojas, kaut tas ātrāk beigtos un beidzot varētu uzpīpēt, tad viņa ir sexual vai arī jūs esat aizgājis pie kādas no Latvijas princesēm.


Kāpēc es par šito sāku rakstīt? Viena paziņa izteicās, ka viņas dibens ir tvirtāks kā Stounai un krūtis arī lielākas. Piekrītu, it sevišķi tai daļai par dibenu, bet līdz tam tomēr ir jāizaug, lai saprastu, ka ne jau dibenā ir laime. Kāda cita mana paziņa lielās ar savu maģistru un visaptverošām zināšanām, bet par vīrieša neesamību 30 gados kautri klusē. Te nu atkal jāņem talkā mana saprātīgākā puse un jāsaka, ka sieviete vispirms tomēr grib dzirdēt to, ka viņa ir skaista un tikai pēc tam, ka arī gudra, bet tikai tad, ja sieviete būs gudra, viņai to teiks tieši šādā secībā. Kalambūrs? Da nē, vienkārši - ja visur un vienmēr iet ar izriestām krūtīm abās pusēs izgriezumam, tad ir grūti pamanīt diplomu čupu augsti paceltā rokā, savukārt turot sev priekšā uz kartona salīmētus visus izglītību apliecinošos dokumentus nevajag brīnīties, ka neviens nepievērš uzmanību brīnišķīgajai vietai, kur mugura kļūst par dibenu.

Kāpēc es šito sāku rakstīt... tāpēc, ka skaistu sievieti nevar iesprostot noteiktajos modes žurnālu standartos, skaista sieviete ar sevi piepilda visu telpu. Un nē, Meganas acīs nav redzama doma, tas ir satraukums par to, vai mute pareizi atvērta.

P.S. Cienītie anonīmie lasītāji, es vecgada vakarā iedomājos arī par jums - kaut jūs šogad pārstātu baidīties rakstīt komentārus.


EOF

24 comments:

Liz said...

Megan Fox? O_o

Mārci, kur tu vienmēr tās pumpētās maukas izķer un vēl pamanies salīdzināt ar Stounu un citām, kas pieskaitāmas cilvēku kārtai. Gandrīz kā Eļa, kura vīru salīdzina ar norūpējušos onku
bibliotekā. Ты меня поражаешь!

Kā tava saprātīgākā puse, atkārtošu un vēl piebildīšu interesentiem:
- skaista sievete pamanās ar sevi piepildīt pat virtuālo telpu, pat bez bildēm, un tas ir sexy;

- lai sievietei būtu daudz pielūdzēju, viņai ir jābūt... pareizi, daudz citu pielūdzēju. Jo tad, loģiski, viņai visiem laika pietrūkst, un viņa vienmēr liek tiem gaidīt. Un tas ir sexy.

Un šī te bilde, kā pats saproti, ir mindblowingly slutty (c)glam_fille. Teksts zem tās gan kādam varētu būt sexy, citam childish, citam kaut kas vēl. :)

Jautājums: tās tavas paziņas ir lietas kursā, ko tu domā par viņu dibeniem un diplomiem?

Mārcis Laganovskis said...

Jāatrod taču vislielākais kotrasts, ne tā? Arī bilde šo kontrastu izsaka.

Vispār jau tā bilde man atsauca atmiņā vienu manu paziņu, kurai tiešām ir skaists dibens un kura tam pakārto visu pārējo.

Atbilde: man domāt, ka zin, jo ne gluži šādā formā, bet teicis to viņām esmu. Jā, zinu, es esmu nepieklājīgs.

Liz said...

Nu, nezinu ar to kontrastu, manis pēc, tas ir pārspīlējums.

Kāpēc gan nepieklājīgs? Nepieklājīgs ir tas, kurš te raksta, bet sejā nesaka. Es.

Mārcis Laganovskis said...

Nu bet ka jā, pārspīlējums, pie tam tāds, ka uzreiz var saprast, ko es gribēju pateikt.

Nepieklājība vairumā gadījumu ir runāšana, bet tā kā tu raksti Te, Blogā, tad tas neskaitās un nepieklājīgs gala beigās sanāku es.

Liz said...

Kāpēc neskaitās?

Mārcis Laganovskis said...

Tāpēc ka šeit nav īstā dzīve, šeit visi ir anonīmi, tāpēc ka virtuālajā telpā teiktais neskaitās. Labrīt, kad tu pēdējo reizi cilvēkos biji?

Liz said...

Labrīt, kad tu pēdējo reizi internetā biji? Mēs esam Latvijā, šeit virtuālajā telpā teiktais skaitās, jo lasa viens otru tikai tie, kas viens otru pazīst.

Mārcis Laganovskis said...

Nu tie, kas lasa, tie arī pazīst viens otru un nav nekādu bēdu, savukārt tiem, kas nelasa, tāpat rakstītais ir vienaldzīgs.

Liz said...

Kā tad, nav. Tev varbūt arī nav...

Mārcis Laganovskis said...

Labi, paliksim pie tā, ka man tu neliecies nepieklājīga un gaidīšu savu anonīmo lasītāju viedokļus krūštura hermetizācijas un nepieklājības definīcijas jautājumos.

Liz said...

Viņi baidās būt nepieklājīgi. Atskaitot Ļahu.

Mārcis Laganovskis said...

Hmm... dīvaini tie cilvēki.

Anonymous said...

Beidzot kaads mani ir piemineejis. taatad varam saakt.
Pirmkaart, par saliidzinaajumiem runaajot, gan sheit, gan pashaa tekstaa mineetie ir visai spilgti un izteikti, taadeelj ierosinu apzimeet shos augstaakmineetos saliidzinaajumus ar vaardu "hiperbola" nevis "kontrasts". Tas, mainpraat, buut atbilstoshaak, ja jau runa ir par saliidzinaashanu vevis par televizora sniegtajaam iespeejaam atteela uzlaboshanas jomaa.
Otrkaart, esmu ne vienu reizi vien dzirdeejis no preteejaa dzimuma pazinjaam tekstus par kruutiim un to "taru" (kaa Tu zinaaji, Liz, ka nebaidos buut nepieklaajiigs? ;)), ka "tas ir tikai iepakojums. Dievs vien zin, kas tur iekshaa daraas". Taa kaa nespriediisim par viiru no cepures un sievieti peec "pupu vestes". Skaistums no iekshaam naak, citeejot nu jau klasikjus. Kas savukaart sasaucaas ar ieprieksh savdabiigi defineeto "sexy". Un te mees "plavno" paarejam pie naakamaa punkta...
Treshkaart. "(..)un viņa vienmēr liek tiem gaidīt. Un tas ir sexy."
Kamōn! Nu cik var gaidiit! Pie muusdienu dziives ritma vecs, slims un impotents var palikt. Un kur tad tas prieks, ja esi viens no neskaitaamajiem pieluudzeejiem? Ja taa tomeer ir Tava iistaa, tad zinaasi, kaa ieguut un veel peec tam arii kopaa palikt liidz naave juus shkjirs, taja pashaa laikaa neriebjoties vinjai ne tikai iis-, bet arii ilgteminjaa.
Ceturtkaart. Par nepieklaajiibu...
http://en.wikipedia.org/wiki/Impoliteness
Kaa redzam tas attiecaas tikai uz sabiedriibas un to slaanju normaam, etikjeti utt. Liidz ar to, nevaram izdaliit, kuraa gadiijumaa kas ir vai nav nepieklaajiigi. Operas apmekleejums ir viena lieta, bet kvasiit alu ar pacaniem uz solinja atzveltes seezhot ir pavisam kas cits. Derees?

Ne tik anoniims kaa vareetu gaidiit, bet tomeer ar cienju, Ļahs.

Mārcis Laganovskis said...

Es jau iepriekš atsakos maksāt latu, bet ja sieviete ir tik iekšēji skaista, tad kāpēc viņa sevi uz āru neizgriež? Lūk neliels ieskats šajā jautājumā: http://www.youtube.com/watch?v=ONPyvQCIb8c

Liz said...

Ļah, gaidīšana ne obligāti nozīmē gaidīšanu, kamēr tiksi pie miesas. Citreiz gaidīšana ir tikai pāris minūšu (vai dienu) aizkavēšanās ar atbildi un atbilde vienā teikumā uz tavu vienu jautājumu. Nevis astoņpadsmit teikumos kā to dara jaunkundze, kas pati izmisīgi gaida. Bet galvenais triks ir tāds, ka aizkavēšanās nav uzspēlēta, bet dabiska, jo jaunkundzei tiešām ir ar ko nodarboties, un tu viņai neesi pasaules centrs. And that's sexy. Un momentāna atbilde astoņpadsmit teikumos ir salīdzināma ar apskatei izliktām krūtīm. That's sexual. Sexual problem.

Ne katrs pielūdzējs, starp citu, vispār kaut ko gaida. Ne katra dāma, ko apbrīno, ir obligāti tava vienīgā, vai ne? Pat, ja kāda tomēr ir, bet viņa to pagaidām nesaprot, kamēr vienas meitenes saka nē, lērums citu saka jā. Tā kā impotence nevienam nedraud.

Liz said...

Mārci, kāda jēga neskatīties tv, ja tu visus šos raidījumus, ko es esmu redzējusi programmā, tāpat zini no galvas?

Mārcis Laganovskis said...

Tāpēc, ka alus savā ledusskapī ir labāk par alu veikala ledusskapī. Pie tam internetā skatāmo ir iespējams nopauzēt un aiziet pēc alus nebaidoties, ka kaut kas no skatāmā taps izlaists.

Liz said...

Bet tad jau sanāk, ka tu bez tv satura tik traki nevari, ka baidies palaist garām to, ko nav iespējams nopauzēt!

Mārcis Laganovskis said...

Bet protams, ka nevaru - kā gan lai es palaistu garām kaut ko no panorāmas, koru kariem vai dziedošajām ģimenēm!

Anonymous said...

Nu gan panesaas... Ar to biju domaajis komentu skaitu...
Neba nu jau es ar to uzreiz biju iedomaajies miesas kaari... Kaut gan... Nee, nebiju vis! :) Ja pareizi saprotu, tad Tavaa izpratnee "sexy" noziimee, ka informaacija ir uznjemta, bet tas laiks, kas tiek kaveets ar atbildes sniegshanu tiek pateereets vai nu nepiespiesti domaajot sho teikumu vai arii apvienojot astonjpadsmit teikumus vienaa. Jo nepiespiesti Un pat ja arii momentaa tiek sniegti shie astonjpadsmit teikumi, un tie ir saistoshi, klausaami un turpinaajumu gaidot rosinoshi, tad vispaar cepuri nost. Un sheit arii "rezumē". Manupraat, tieshi saturs ir galvenais. Un tad teikumu skaitam un laikam galiigi nav noziimes. Jo cilveeku gan teiceeju, gan atbildeetaaju pusees ir tik daudz un dazhaadu, ka bail. Un vispaar... "Šausmīgi daudz patiesību. Nojukt var, ja nav savējās" (I.Ziedonis)
Joprojaam Ļahs.

Liz said...

Ja pareizi saprotu, tad Tavaa izpratnee "sexy" noziimee, ka informaacija ir uznjemta, bet tas laiks, kas tiek kaveets ar atbildes sniegshanu tiek pateereets vai nu nepiespiesti domaajot sho teikumu vai arii apvienojot astonjpadsmit teikumus vienaa.

Nepareizi gan. Laiks, kas tiek kavēts ar atbildes sniegšanu, tiek patērēts pagalam citām nodarbēm, bet pašai atbildei tiek patērēta viena sekunde. Citādi, kāda te nepiespiestība? Tāpēc jau visam piemēram kājas aug no pretējās puses - nevis tā ir jādara, jo tas ir sexy, bet tas ir sexy, ja tev tas sanāk.

Apzīmējumam sexy jau vispār ar seksu nav nekāda sakara. Latviešu valodā ar šo vārdu vispār nav problēmasd, jo ir ļoti normāls tulkojums 'seksīgs'. Lieka atkailināšanās šeit ienāk no krievu valodas mūžīgās ietekmes, kurā gan ar to ir problēma. Tas tikai tur visi ir сексуальные. Un tas ir pavisam cits vārds. Bet tā, filma ir seksīgi iztulkota, vakars seksīgi pavadīts, laiks šodien ārā seksīgs, divgadnieks, kas dzied, sēžot uz poda, arī ir seksīgs. Politkorektāks analogs varētu būt 'foršs', tikai ar lielāku piparu devu.

Ja tev sanāktu to piemēru ar patērēto laiku noķert no pirmās padeves, tas būtu seksīgs. Bet tagad tas jau ir pagalam sabojājies. :)

Anonymous said...

Tevis piemineetaa nepiespiestiiba jau saak robezhoties ar kad-sanaaks-tad-sanaaks-ja-atcereeshos. Nepiespiestiiba ir tad, ja atbilde ir spontaana, bez liekas apdomaashanas, iespeejams pat bez robezhaam, rakstot pirmo, kas ieshaujas galvaa, izlasot to vai shito. Tieshi tas arii piedod to forshumu ar piparu (Tev taisniiba. Manupraat, tas ir labaaks izteiksmes liidzeklis par sexy). Ja chalis grib parunaaties, tad taa arii ir. Mees esam vienkaarshi un censhamies teikt to, ko domaajam. Un ja spontaani, neapdomaajoties un bez robezhaam atbild kaada liidziigi domaajosha buutne, tad tieshi tas dod to forsho piparu. Un nevis laika nobiide.

Skjiet, ka augstaakesoshaas ideju sadursmes, striidi un nesaprashanaas ir taadeelj, ka viirieshiem (shinii gadiijumaa man) ir tieksme visu logjiski izskaidrot. Arii nelogjiskas lietas. Pieljauju, ka patriezeejais gadiijums ir viens no taadiem. :)

Joprojaam ar cienju, Ļahs.

P.S. Tu tieshaam domaaji, ka gribeeju, veeleejos vai centos, lai da jebkas no manis rakstiitaa buutu seksiigs?

Liz said...

Kas attiecas uz to laika nobīdi, es jau pateicu, tas bija tikai viens acumirklīgs piemērs, kurš vai nu tiek uztverts uzreiz, vai nu nē. Ja ne uzreiz, tad no tā, ka es 100 reizes to izskaidrošu, veiklāks tas nepaliks. Tāpēc, varbūt liksim to mierā.

Viss, ko es teicu par seksīgumu drīzāk ir saistīts ar vārdu sexy/sexual tulkojumu un līdz ar to cilvēku uztveršanu, un sākās tas tur, kur Mārcis teica 'Elizabete izskaidros'. Ar tevi un visu, ko tu raksti, tam vispār nav nekāda sakara.

Laikam, rakstiska komunikācija pavisam nekam neder, jo tā jau ir tendence, ka mani pārprot un uztver pārāk nopietni. Un es reti kad runāju nopietni un iepriekš vienmēr brīdinu. :)

PS Man jau liekas, ka loģika nav atkarīga no dzimuma, tas ir absolūts šovinisms. Tā ir atkarīga no pavisam citiem cilvēka psiholoģiskajiem dotajiem. Es neesmu neloģiska, es esmu irracionāla, un tās ir ļoti dažādas lietas. Bet tas atkal nav atkarīgs no dzimuma. Re, Mārcis, kurš nav ne loģisks ne racionāls, tev to apliecinās. :)

Mārcis Laganovskis said...

Par nobīdi - pelmenis nekļūst labāks, ja to sakošļā 100 reizes.

Kā jau lasāms, tad man un saprātīgākajai daļai ir pienākumu dalīšana - mana ir hiperbolizācija, viņas - skaistums un saprātīgums, līdz ar to mani vēlams neuztvert nopietni, bet labākās puses skaidrojumus gan.

Par pārprašanu un pārāk nopietnu uztveršanu neko neteikšu - pats uzrāvos.

Ja par loģiskumu uzskata spēju šo īpašību saskatīt tādās diloģiskās sistēmās kā dos/nedos, auksts/silts vai vems/nevems, tad vīrietis ir loģiskuma kalngals, ar viņu var sacensties tikai terminators vai tukša tušonkas bundža.

P.S. Bet rakstiet, lasītāji, rakstiet, man jau patīk izteikties.