2010/01/13

Gadadiena

Labdien, mans apsalušais un saslīdējušais lasītāj! Gāju pa darīšanām, ieraudzīju kalendāru un atminējos, ka pirms gada tika ieņemts šnabja veikals. Tātad...

Tas notika kā reizi 221 gadu senā pagātnē, kad jaukā un saulainā 14.jūlija dienā vesels bars sadzērušos un neapmierinātu ļautiņu devās uz valsts varu simbolizējošu ēku, izbungāja logus, izgāza durvis, izlaupīja un beigās nojauca. Pasākums turpinājās ar klopi, bezjēdzīgu masu dekapitāciju, cilvēku duršanu vannā un a priori melīga saukļa saglabāšanos masu kultūrā līdz šodienai. Jūs domājat, ka šo te pūli tagad neviens neatceras vai vismaz piemin ar sliktu vārdu? Ņefiga, viņus slavē un cildina. Neticat? Palasiet Francijas vēsturi.

Atšķirība vienīgi tāda, ka tajā vēlāk nojauktajā mājā, kas Bastīlija saucās, glabājās vesela kaudze ar ieročiem, jo lūk, tas pūlis bija dikti dusmīgs un gatavs kājas no dibena raut visam, kurš ar liliju rokās pastaigātos. Nu, mūsējiem konkrētajiem aizdomāties tālāk par pliku laušanu ir tālāk kā rāpus līdz Lieldienu salai un tas nav apvainojums, tas ir secinājums. Būtu no tiem pašiem frančiem mācījušies un vasarā gājuši logus dauzīt, taču siltāk.

Katrā gadījumā šodien labāk uz ielas neiet un ja iet, tad ar līkumu gar katru Balzāma veikalu, šodien policija slānīs katru, kurš tikai aizdomīgi paskatīsies uz tās bodes pusi.


EOF

1 comment:

Anonymous said...

Es redzeeju arii stiklinieku kantoru paarstaavjus kaujamies pie bastejkalna par ietekmes sferaam.

Ļahs