2009/08/13

Browser wars


Sveicināts, mans mazais draudziņ!

Sēdēju ka nu mājās, daudz lasīju un daudz eksperimentēju, līdz kamēr sapratu, ka datora drošība un izmantošanas ērtums ir divi ļoti grūti savienojami jēdzieni, kuros liela nozīme ir lietotāja aurai, fenšujam un vispārējai inteliģencei. Bet nu neieslīgšu profesionālajā kretīnismā, tas tāpat nevienu neinteresē.

Ir tāda lieta kā internet browser, latviski saukts interneta pārlūkprogramma, pazīstamākie pārstāvji ir Opera, Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome plus vēl kaudze visādu izstrādājumu. Tieši tāpat kā ir kaudze visādu automašīnu, kaudze visādu reliģiju, kaudze visādu sieviešu/vīriešu etc un par visām varītēm ir jāmēģina pierādīt, ka mana izvēle ir vislabākā. Ak tu lieto citu interneta pārlūku? Idiots tu esi. Ak tev ir cita reliģija? Idiots tu esi, es tevi tūlīt noduršu/sadedzināšu/uzspridzināšu. Tu ar citas firmas mašīnu braukā? Mudaks tu esi, es te vienīgais baltā. Un interesantākais ir tas, ka vairums pamatojumi ir no sērijas ābols ir sūds, jo tas nav apelsīns. Un cilvēkus, kas mēģina kaut ko konstuktīvu iebilst, neviens nedzird, jo kretīniskais vairākums по любому ir skaļāks.

Un ja kāds man mēģinās iestāstīt, ka cilvēks ir radības kronis, tad es vislabākajās civilizācijas tradīcijās atļaušos viņu nolamāt un iekraut ar cirvi pa galvu, lai pievērstu savai vispareizākajai ticībai ibo tolerance ir kaut kas līdzīgs Lohnesa nezvēram - visi ir dzirdējuši, bet neviens nav redzējis.

P.S. Tā bildīte ir ilustrācija iepriekšējam postam - tā ir jāizskatās desktopam.

P.S.S. Šeitan to arī ir interesanti aizpildīt.


EOF

5 comments:

Liz said...

o, man ta arī izskatās. Apmēram.

Liz said...

bāc, safari. Kas tas par zvēru?

Mārcis Laganovskis said...

www.apple.com

Nezinu, cik tas tests ir nopietns vai nenopietns, bet par maniem pārlūkiem tika izvēlēti tie divi, kurus es arī pamatā izmantoju.

Anonymous said...

Lynx? Jptvmķ! Jaapaskataas, kas tas ir un ko es nelietoshu... :D

Ļahs.

Anonymous said...

Samekleeju ieksh wiki. Nu c'mon! Tas test suukaa. labaak atbildu uz 10x vairaak jeedziigiem jautaajumiem ar praatiigaakiem atbilzhu variantiem un dabonu korektu atbildi nekaa, ja buutu "horoskopu lasiitaajs", seedeetu pie drafiska paarluuka un priecaatos, cik viss ir forshi un, ka "pretiigie" pornobanneri nebojaa skatu. Bet, iisteniibaa, ko var gribeet no testa, kur viens no atbilzhu variantiem ir: "Раз в день заглядываю на webpark.ru".
Vai es veel neteicu "jptvmķ"???
Ļahs.