2008/07/14

Nu kā māja...

...man ideja, tikai ka izpildījums tāds pavārgs kā Maximas mazgātā telts nesanāk... Tātad ir tā - Rīgas rātes gudrajie ar pieaicināto viesmākslinieku iekšlietu (dīvaini - dakter's tak' nav) ministru dikti jau nu neapmierināti ar angļu tūristu iznešanos mīļotajā galvaspilsētā, tajā pašā laikā neviens pat neapsver domu visus šitos tirliņus pa taisno no RIX vecos baļķvedējos nogādāt, teiksim, Maltā vai Rogovkā. No kā mēs secinam ko? To, ka avīzes vajag lasīt, tās visai bieži sēj gudrību, cēlsirdību un mūžību, kā to jau sen apjauta Turcijas pavalstnieka dēls. Un izlasīju es, proti, ko: sazin kādā pilsētelē Spānijā, ne ta Pampāļos, ne ta Pamplonā, notiek ikgadējais un tradicionālais ne ta buļļu, ne ta vēršu (žurnālistos Latvijā aiziet tas, kurš neko citu nejēdz) skrējiens, kurā "...ievainojumus guvuši simtiem cilvēku." Neviens nav guvis savainojumus ar ragiem, bet tas dzīvnieks arī nav tērēts - guļošo nesitīs (cilvēki varētu mācīties).
Tad nu tā - ieviešam Rīgā tūristu skrējienu: pa priekšu tūristi, kuru vienīgai aizstāvēšanās ierocis ir izdzertas plastmasas glāzes un piepūsti prezervatīvi, savukārt nopakaļus teciņiem vien menti ar stekiem, metaļugas ar ķēdēm un mmmm...eitenes ar pātagām. Ja Eiropa piesiesies, tad teiksim, ka tā ir senas latgaļu tradīcijas "Kāzas bez klopes ar mietiem nav kāzas" reinkarnācija XXI gadsimtā ar refrešoto nosaukumu "Atskaldi fakino angļu sekstūristu". Tas, ka pie reizes pa rīkli dabūs pārītis vācu pensionāru, neskaitās - tas par nomocīto Imantu Sudmali. Un iedomājieties, kā palielināsies tūristu pieplūdums - drīz vien uz Latviju kaut kādi štrunta koknejieši nevarēs atļauties atlidot, līdz ar to uzlabosies arī ekonomiskā situācija, ko veicinās arī pasaules sabiedrības interese par šiem tautas svētkiem. Vienā mierā uzcelsim Elektrības māju, pazīstamu arī zem nosaukuma Gaismas pils, būs mums koncertzāle, bet Dienvidu tiltu nolaidīs zemē aiz Lielupes, savukārt zem 1. slimnīcas izraks pazemes daudzstāvu morgu - tiem angļu tūristiem. Domājat, ka nebūs tik traki? Nekā nebija - ja angļu tūristu nenosit, tad tas nav nekāds angļu tūrists, bet gan stulbs dānis ar pierakstu Falklendu salās un Indijas pavalstniecību...


EOF

3 comments:

Liz said...

Man likās, ka "Rīga - sekstūrisma galvaspilsēta" kopā ar okupācijas atzīšanu bija 2005. gada topa trends. Vai šis ir jau kambeka laiks un pilsoņi vēlas peibeku?

Tā, atceroties pagātni... 2006. gadā rullēja geju parāde (pat sekstūrisms tika aizmirsts), bet 2007. - ārstu nelegālās atlīdzības (šeit atkal tika aizmirsta no modes izgājusī okupācijas atzīšana, acis pievēra pat uz to, ka otrs prezidentos kandidāts tā kā tajā savulaik bija iesaistīts. Jo, redz, saskaitīt cik citam naudas kabatā šobrīd ir būtiskāk nekā kurš kuram uz kakla apsēdās cara Zirņa laikos. Nu, tas gan ir ļoti cilvēcīgi). Bet 2008. es pati izkritu no reālās dzīves...

Par tiem tūristiem, man vienmēr likās, ka tas tāds normāls abpusējs process - briti tur pie sevis pukst un īd par savu pilsoņu kā tūristu tēlu pasaulē, bet abižotie letiņi vainu meklē savās tautietēs. Gan tie, gan tie baidās, ka tieši viņi izskatās pēc idiņiem. Arī ļoti cilvēcīgi.

Mārcis Laganovskis said...

Latvijā viss notiek kampaņas veidā - vai tās būtu prezidenta vēlēšanas vai atejas celtniecība, pie kam katra nākamā kampaņa ir nevis pati sev kampaņa, bet ar mērķi likt aizmirst iepriekšējo, vairs neaktuālo kampaņu. Daugavas labajā krastā šodien nav karstā ūdens - attiecīgi visi sēž mašīnās un draudzīgi lamājas uz "Rīgas ūdeni", bet par degvielas cenām neko. Sliktie angļi piesituši mentu - visi jau aizmirsuši, ka Vecrīgā municipāļu ir papilnam brīžos, kad pēc viņiem nav nekādas vajadzības, bet kā draud izcelties kautiņš, tā visi muņiki draudzīgi iet prom.
Cilvēka atmiņa ir īsa - pūļa atmiņa vēl īsāka...

Liz said...

Aha, es par to pašu!